Aquest Lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els seus hàbits de navegació i poder així millorar i personalitzar la seva experiència oferint-li continguts del seu interès. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació en Política de Cookies.

Què necessito i quines són les meves prioritats?

Per poder planificar les nostres despeses necessitem identificar quines són les nostres necessitats i prioritats.
En la major part dels casos, una necessitat es pot classificar en una d'aquestes 5 categories.

Cabecera de página
Camino de navegación Inici > Visc la meva jubilació >

Què necessito i quines són les meves prioritats?

Día a día

DIA A DIA

Les despeses del dia a dia

Les despeses del dia a dia corresponen als diners que cadascú fa servir en alimentació, habitatge, vestuari i transport. Les despeses de cada persona depenen de l'estil de vida que porta.

Salud

SALUT

Tenir una reserva per a la salut i les atencions

Gràcies al sistema sanitari públic espanyol, la Seguretat Social elimina moltes incerteses sobre els aspectes mèdics (operacions, visites rutinàries al metge, fins i tot medicació). Però en el cas que calguin atencions continuades en el temps cal plantejar-se qui se'n podrà fer càrrec i quant costarà. A Espanya, la parella o altres familiars són els que s'encarreguen d'aquestes atencions en un 86 % dels casos, però els nous models familiars i l'escenari econòmic actual, que requereix en gran manera que tots els adults d'una llar treballin fora de casa, posa en dubte aquest model.

Bienestar e imprevistos

BENESTAR I IMPREVISTOS DELS TEUS ÉSSERS ESTIMATS

Les despeses imprevistes i assegurar el benestar dels éssers estimats

Aquesta categoria mereix una atenció especial quan pensem en els imprevistos que s'associen als familiars o a la parella. És important examinar la situació dels nostres éssers estimats en el present i provar de preveure com evolucionarà, perquè, en la mesura possible, voldrem ajudar-los si ho necessiten.

Tiempo libre y ocio

TEMPS LLIURE I LLEURE

Viatges, capricis, cultura, lleure...

Un cotxe nou, un curs o viatjar: gairebé tots tenim una llista amb somnis que encara no hem complert. És bo preveure la possibilitat de tenir una quantitat que ens permeti premiar-nos i gaudir amb allò que ens fa il·lusió.

Herencia familiar

HERÈNCIA FAMILIAR

L'herència familiar que vulguis deixar als teus

A causa de l'augment de l'esperança de vida, avui dia es pot arribar a rebre una herència quan un ja s'ha jubilat. Aquest fet, unit a l'elevat impacte que l'impost de successions té en algunes comunitats autònomes influeix en la decisió de transmetre patrimoni als nostres hereus. Actualment cada vegada hi ha més persones que prefereixen gaudir del valor del seu patrimoni amb els seus hereus en vida. Per tant, aquesta és una decisió que també és bo meditar: deixar el patrimoni en herència als nostres hereus o gastar-lo ara en la seva companyia.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

NRI: 1360-2015/09681