Aquest Lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els seus hàbits de navegació i poder així millorar i personalitzar la seva experiència oferint-li continguts del seu interès. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació en Política de Cookies.

L'estalvi a Espanya

Estalviem més o menys que altres països? De quines fonts d'ingressos disposem en la nostra jubilació?
Descobreix com és l'estalvi a Espanya d'un cop d'ull

¿Cómo es nuestro ahorro?
Camino de navegación Inici > Estalvio per al meu futur >

L'estalvi a Espanya

Los 3 pilares Los 3 pilares IE8

LES 3 FONTS D'ESTALVI
PER A LA NOSTRA JUBILACIÓ

Sabies que a Espanya, l'estalvi per a la jubilació de les persones es basa en tres pilars bàsics de proporció diferent segons els casos: sistema de prestacions públic, previsió de les empreses i estalvi individual?

Es correspon amb el sistema de prestacions públic i és el resultat de les cotitzacions tant en import com en anys efectuades de manera individual durant la vida laboral.

El sistema públic de pensions actual es basa en tres principis bàsics: repartiment, proporcionalitat i contribució.

  • 1. Repartiment. Les cotitzacions de la població activa serveixen per finançar les pensions que es cobren.
  • 2. Proporcionalitat. La pensió que es genera per al nostre futur és proporcional a les contribucions que fem.
  • 3. Contribució. Les persones que no hagin aportat al sistema de Seguretat Social, disposaran de prestacions bàsiques que donen accés a la sanitat i a les pensions anomenades "no contributives".

Està constituït per les aportacions d'empreses, treballadors i autònoms, que estan orientades a generar estalvi privat per a la futura jubilació dels seus empleats. És complementari al primer pilar.

Les aportacions a aquests plans poden ser efectuades íntegrament per l'ocupador (promotor), o poden estar formades també per aportacions dels partícips (empleats). En aquest cas, cada aportació feta per l'empleat, o per l'ocupador en nom seu, és per a la seva futura pensió, i es capitalitzarà d'acord amb l'evolució financera fins a la data de cobrament.

Es correspon amb l'estalvi individual, en què cadascú genera la seva pròpia bossa d'estalvi. És lliure i independent de la resta de pilars i els complementa en funció de l'estalvi generat.

De la mateixa manera que en el cas anterior, l'estalvi és per al titular i es capitalitza en funció del producte triat, el termini fins a la data del cobrament i l'evolució financera.

AHORRO NO FINANCIERO EN ESPAÑA AHORRO NO FINANCIERO EN ESPAÑA IE8

ESTALVI NO FINANCER A ESPANYA

AHORRO FINANCIERO PARA LA JUBILACIÓN AHORRO FINANCIERO PARA LA JUBILACIÓN IE8

Font: EFAMA i Inverco.

ESTALVI FINANCER PER A LA JUBILACIÓ

CAMBIO DE ACTITUDES CAMBIO DE ACTITUDES IE8

Font: Edat i Vida

CANVI D'ACTITUDS

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

NRI: 1360-2015/09681